Konstutställningar

Hem / Konstutställningar

Att besöka konstutställningar är en trevlig och berikande aktivitet du kan göra ensam eller tillsammans med andra. När du går på utställningar får du möjlighet att se konstverk från kända konstnärer och upptäcka nya talanger inom modern konst.

Det finns många platser att se konst som klassiska museer, gallerier och konstskolor, som erbjuder en mångfald av konstupplevelser. Oavsett om du är en konstälskare eller bara nyfiken på konstvärlden, erbjuder konstutställningar en inspirerande upplevelse för alla.

Aktuella utställningar i Stockholm

Sveriges huvudstad är en stad rik på konst och kultur med ett stort utbud av aktuella konstutställningar. I Stockholm finns det gott om museer och gallerier för alla smaker och intressen, här listar vi några av de intressantaste som erbjuder flera utställningar per år.

Åmells Galleri

Åmells galleri är en väl etablerad mötesplats för alla som är intresserade av konst och de som vill köpa eller sälja. De är specialiserade på skandinavisk konst från 1700-talet och framåt. Åmells har konstutställningar med allt från måleri, skulpturer, fotografi och samtida konst. De har ett tiotal utställningar med olika teman varje år och finns alltid aktuella konstutställningar för dig att besöka gratis.

De har ställt ut konstnärer som:

 • Helmer Osslund
 • Sigrid Hjertén
 • Carl Larsson
Besök Åmells

Galleri Magnus Karlsson

Magnus Karlsson driver ett populärt galleri med samtida konst i Stockholm. De har ett tiotal konstutställningar varje år med aktuella konstnärer, både etablerade och unga konstnärer. Deras inriktning ger dig möjlighet att upptäcka nya konstnärer som du inte haft så bra koll på tidigare. De uppdaterar sin hemsida med aktuella konstutställningar och de har även ett online galleri.

Deras senaste konstutställningar är med konstnärer som:

 • Mette Björnberg
 • Mamma Andersson
 • Jockum Nordström
Besök Galleri Magnus Karlsson

Fotografiska

Fotografiska är ett museum för fotografi, konst och kultur som ligger vackert, precis vid vattnet, på Södermalm i Stockholm. De har vissa permanenta konstutställningar och brukar ha flertalet tillfälliga från både väletablerade fotografer och mer okända. De har ofta olika aktuella teman på sina konstutställningar inom miljö, samhälle och politik.

De har ställer ut fotografier från fotografer som:

 • Terry O´Neill
 • Andy Warhol
 • Tom of Finland
Besök Fotografiska

ARTIPELAG

Artipelag ligger i Stockholms skärgård och har en permanent utställning med skulpturer i naturen och flera tillfälliga utställningar per år. De erbjuder nya konstnärer en plats att synas på med en årlig konstutställning som arrangeras med hjälp av Fredrik Roos stipendium. De har även blivit uppmärksammade för hur de kombinerar musik med aktuell konst.

Artipelag har ofta teman på sina utställningar:

 • Martin Margiela och Hermès
 • Formgivaren Mats Theselius
 • De Bruyckeres första utställning i Sverige
Besök ARTIPELAG

Kommande vernissage och konstutställningar

I Sverige finns många spännande gallerier och museer med både permanenta och tillfälliga utställningar. Åmells som vi nämnt tidigare, presenterar varje år flera kommande konstutställningar. De flesta museer har ett tiotal utställningar med olika inriktning och teman, för att hålla koll på kommande utställningar har vi listat tre av de populäraste konsthallarna i Sverige.

Moderna Museet

Moderna museet hittar du på skeppsholmen i Stockholm, de har en omfattade samling av modern, samtida konst i sin permanenta utställning och ställer årligen ut konst från intressanta konstnärer. På museet arrangeras ofta evenemang som boksigneringar, guidade visningar för aktuella konstutställningar och de har en populär målarverkstad för barn.

Besök Moderna Museet

Röda Sten Konsthall

I hamnområdet klippan i Göteborg ligger Röda Sten konsthall, där hittar du konstutställningar inom skulptur, måleri, film, dans, performance och ljudkonst. Under sommarhalvåret har de flera event för barn, unga och familjer som är intresserade av skapande. Varje år ställer de ut konstverk från unga talanger som studerar på HDK Valand.

Besök Röda Sten konsthall

Malmö Konsthall

Stora lokaler med öppen arkitektur och tre till fyra utställningar per år med intressanta konstnärer gör Malmö konsthall ett populärt besöksmål för turister och boende i staden. Det har haft flera uppmärksammade utställningar de senaste åren som uppmuntrar besökarna till att integrera med konsten, som Koo Jeoing A och Ingela Ihrman.

Besök Malmö konsthall